ALMAMY DIEME

L’Almamy té 34 anys i viu amb la seva família a Tendouck, a la Casamance, on està intentant tirar endavant el seu projecte de vida, treballant la terra.
Des de fa un temps ha adquirit un terreny on hi cultiva cacauets, mandioca i altres productes locals. També ha construït un petit cobert on hi vol criar pollastres per vendre’ls als mercats propers.

L’Almamy creu que el futur no és emigrar sinó poder treballar tots els recursos que té al costat de casa seva i continuar vivint amb la seva família, però la falta de recursos econòmics de vegades l’hi impedeixen realitzar el seu somni, ja que per tirar endavant el seu petit negoci no sempre té els diners per poder invertir.

La seva lluita per posar en valor la terra i la riquesa de la Casamance, s’expressa en les seves cançons, ja que a més d’agricultor, l’Almamy és un gran cantautor de rap, on a través de la música vol donar a conèixer la gran riquesa i potencialitats econòmiques, socials i culturals que té aquesta regió del sud del Senegal.