Gràcies a la primera edició del Projecte Nexes Musicals, que Projektami va engegar a finals del 2022, el senegalés Almamy Dieme, cantant de hip hop combatiu i l’Àlex Pèrez, cantant, compositor i productor d’ El Teler, varen tenir l’oportunitat de poder-se conèixer i establir una relació que els ha portat a explorar la força i la capacitat que té la música per transformar i canviar situacions d’injustícia i desigualtat. Relació que a més, ara s’acaba de culminar amb la producció del disc Futikafu fofu to ngé gna que en diola significa “La lluita acaba de començar”.

L’Almamy feia anys que escrivia i componia cançons sobre la Casamance , regió del Senegal d’on és originari, fent sentir la seva veu de denúncia contra el sistema i la seva lluita per la Pau de la Casamance. Però la seva música no havia pogut anar més enllà dels límits d’aquesta regió degut a l’enclavament geogràfic i polític en que es troba la zona, però sobretot també per la falta de recursos i oportunitats musicals a la regió.

Mentrestant, El Teler, un espai de creació i acompanyament musical i La Claqueta Social, una associació de creació audiovisual per a la transformació social, varen creure de seguida en el projecte musical de l’AlmamyK2Vie i varen apostar fort per seva música i el seu grup Kuniiné Buluf, fent-los realitat el somni de produir el seu primer disc acompanyat d’un videoclip del single Green Zone, que parla sobre les potencialitats i la riquesa natural de la Casamance.

Amb només un micro , una gravadora i una cámara , El Teler i La Claqueta Social varen treballar durant uns dies al Senegal per enregistrar totes les cançons d’aquest disc que està a punt de veure la llum. L’enregistrament es va fer als voltants de Tendouck, el poble rural de la Casamance on l’Almamy viu amb la seva família i on a través del muntatge d’un estudi mòbil molt rústic varen treballar de valent per fer-ho posible.

Amb aquest nou disc i el videoclip de Green Zone, l’Almamy i el seu grup podran promocionar la seva música i els valors que s’hi transmeten més enllà de la Casmance, i arribar on es proposin, ja que gràcies a aquest nou disc i tota la promoció que acompanyarà el seu llançament, tindran la oportunitat de posar en valor el seu talent més enllà dels límits de la seva regió i sobretot fer arribar els missatges reivindicatius que trasmeten totes les seves cançons.

Ara, Projektami acaba d’obrir una campanya de verkami perquè tothom qui vulgui ajudar a fer realitat aquest disc de rap combatiu, pugui fer-ho a través d’una aportació econòmica i la oportunitat de tenir el disc a les mans, de seguida que aquest surti a la llum.