Grup Gepork i Fundació del Barça patrocinaran el primer torneig Kouyito que tindrà lloc aquest cap de setmana a la zona del Bluf, al sud del Senegal, i que té l’objectiu de fomentar el desenvolupament i perfeccionament esportiu dels infants d’aquesta zona.

El proper 25 i 26 de maig diferents infants de les poblacions rurals de la zona del Bluf a la Casamance, participaran al primer torneig Kouyito, una iniciativa local que pretén oferir més i millors oportunitats educatives en tots els temps i els espais de la vida dels infants, en aquest cas en l’àmbit esportiu i basat en l’educació 360.

La iniciativa va arrencar a l’octubre de l’any passat amb la creació de diferents equips de futbol en una desena de poblacions rurals d’aquesta zona, oferint a nens i nenes una formació tècnica en futbol i donant-los així la oportunitat d’aprendre una activitat física i desenvolupar el seu potencial també en l’àmbit esportiu.

Aquests equips d’infants entre 8 i 16 anys que des del mes d’octubre han començat a rebre aquesta formació tècnica en futbol, són els que protagonitzaran aquest cap de setmana el primer torneig Kouyito, un torneig que vol ser un referent de lluita contra el risc de vulnerabilitat i de manca d’oportunitats en que es troben infants i joves en aquesta zona rural.

Des d’aquesta perspectiva més social i integradora, l’esport sempre esdevé un espai educatiu clau per fomentar la igualtat d’oportunitats i és per això que la Fundació del Barça i el Grup Gepork han volgut apadrinar aquesta iniciativa esportiva donant-hi el suport tècnic, econòmic i material necessari perquè es pugui portar a terme.

El torneig es realitzarà a la població de Tendouck i comptarà amb 10 equips provinents de diferents poblacions rurals de la zona. La realització d’aquest esdeveniment esportiu serà l’ocasió per reunir totes les persones que estan participant en el projecte; des dels professionals tècnics, les famílies dels infants, però també les autoritats locals i la comunitat socioeducativa.

A banda, el torneig comptarà amb la presència de membres de l’Associació Projektami, associació que acompanya la iniciativa local des del seu inici, i del president del Grup Gepork i patró de la Fundació del Barça, el Sr. Josep Puigdollers, el qual es desplaçarà fins a Senegal per conèixer la iniciativa de primera mà i també serà la persona que farà el lliurament de medalles i del material esportiu de la Fundació del Barça al final del torneig.

El projecte també compta amb la col·laboració de La Claqueta Social, una associació que acompanyarà tot aquest procés esportiu i socioeducatiu a través de la creació audiovisual, donant així més visibilitat a la realitat d’aquests infants i buscant l’impacte transformador de la iniciativa.