Artistes amb consciència i compromeses en diferents lluites socials varen ser a Vic per parlar de música transformadora.

Divendres 22 de març Vic va acollir una taula rodona sobre música per a la transformació social en el marc de la programació “El mes de la cooperació a Vicjove”, parlant sobre cultura transformadora. La taula “Música per a la transformació social” va agrupar quatre artistes amb diferents estils musicals i diferents maneres de relacionar-se amb la música, però amb una mateixa visió conscient i transformadora.

El cartell va comptar amb noms tan coneguts com la Isabel Casanova, “La Otra”, cantant, música i compositora que dedica les seves cançons a la reivindicació feminista i anticapitalista. També Hanna Borja, coneguda Jhana Beat, compositora, beatboxer, i cantant; compromesa amb l’apoderament social a través de l’acompanyament de processos creatius. Àlex Pérez, cantant, compositor i productor. L’Àlex ha treballat a més amb artistes com Miki Nuñez o Lildami entre d’altres en el seu estudi El Teler; i ha participat en diferents iniciatives socials com la producció de la cançó de la campanya STOP JJOO i el disc de rap combatiu d’Almamy K2Vie. I finalment moderant la taula hi havia l’Àlex Pujols, membre d’ El Refugi i del Cercle de Cultura de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central; baixista de Txarango i membre del duet de música i humor Arribar i Ploure.

En aquesta taula es va generar un debat molt interessant i necessari que posava en valor el gran poder que té la música en l’àmbit social per llençar missatges de canvi, per fer d’altaveu a lluites i reivindicacions , per a la incidència política però també per crear espais amb consciència i de compromís amb un més just i sostenible. Tot i així, el debat també va posar de manifest els reptes, els desafiaments d’aquest tipus música en l’actual era digital, on la immediatesa i la superficialitat massa sovint generen un procés deshumanització en les diferents esferes socials.

Al final del debat, el públic assistent va poder gaudir d’una petita actuació en acústic del músic Àlex Pérez, que el dia abans acabava de treure el seu nou disc “Tot el què som” i una demostració de Beat Boxer amb Jhana Beat, acompanyada de la cantautora “la Otra” que aquesta setmana també estrenava el seu nou disc titulat “Vuelve”.

L’acte organitzat en el marc del Pla d’Educació per a la Ciutadania Global va comptar també amb la col·laboració d’ “El Refugi” i la “La Claqueta Social”.