Les germanes Aïssa i Khadyja comparteixen juntament amb la beatboxer Jhana Beat un tema musical titulat Batiiyayoli que reivindica el potencial femení en el món artístic, en un país com Senegal on massa sovint la dona queda a l’ombra, degut a les múltiples responsabilitats familiars i domèstiques a què ha de fer front.

A més, aquest tema forma part de la segona #LiveSession de Planeta Beat, un projecte de Brutal Beat i la Claqueta Social, que consta de diferents càpsules musicals on la Jhana es comunica mitjançant la música amb artistes que coneix a diferents parts del món, i on l’Enrique Carrillo des de darrera la càmera, capta aquests moments de forma gairebé espontània. El projecte Planeta Beat són petites històries musicals en estat pur, on la Jhana aconsegueix crear un llenguatge universal d’empatia i relació amb artistes d’altres cultures de forma totalment genuïna i sincera.

Quan Jhana Beat i Enrique Carrillo a través del projecte Nexes Musicals, viatgen fins a Tendouck, al Senegal, coneixen a la Aissa i Khadyja, dues germanes de 16 i 18 anys que quan no són a l’escola dediquen tot el seu temps lliure a fer-se càrrec de les nombroses responsabilitats domèstiques i de cura familiar que recauen sobre la majoria de les dones senegaleses.

En aquest viatge, cada vegada que la Jhana agafava la guitarra, les germanes Aïssa i Khadyja s’acostaven a ella per acompanyar-la amb la seva veu i les seves lletres de cançons familiarsmi tradicionals i de seguida surt una forta connexió entre elles, on malgrat no parlar el mateix idioma, es comuniquen de forma directa, autèntica i sincera a través de la música.

Aquest tema anomenat Battiiyayoli que en diola vol dir “germanes” és un cant a l’amor i al respecte entre germanes, com a companyes de lluita en un món dominat pels homes. El beat box i la guitarra de la Jhana són l’excusa perquè l’Aïssa i la Khadija puguin demostrar que elles també són capaces de crear i que també esdevenen artistes musicals mostrant així el seu potencial creatiu i artístic més genuí.

Link al Youtube de Planeta B: https://www.youtube.com/watch?v=3FjhZ9B-vi8