Persones

PERSONES

La grandesa dels projectes neix de l’enorme il·lusió de les històries personals

L’Almamy té 34 anys i viu amb la seva família a Tendouck, a la Casamance, on està intentant tirar endavant el seu projecte de vida, treballant la terra.

Des de fa un temps ha adquirit un terreny on hi cultiva cacauets, mandioca i altres productes locals. També ha construït un petit cobert on hi vol criar pollastres per vendre’ls als mercats propers.

Després de formar-se en informàtica, la Fatou Sadio va deixar el seu poble natal, Thionck Essyl, per anar a la gran ciutat i buscar feina. La ciutat però no l’hi va oferir bones oportunitats i es va veure obligada a tornar a casa seva. Allà amb molta perseverança i dedicació ha anat aconseguint material informàtic en desús i ha pogut muntar el seu petit negoci on actualment ensenya informàtica als professors de les escoles i dona un petit servei de copisteria a la població.

En Denis és un cantant i compositor de música tradicional Diola. Viu entre Diemberng, el seu poble natal, i Girona, la seva ciutat d’acollida. Amb la seva música en Denis elogia els valors i els potencials d’aquesta zona remota de la Casamance per donar-los a conèixer i posar-los en valor.

A través de les seves cançons, en Denis ens acosta a la hospitalitat i tendresa de la població diola, que viu en aquest racó remot del Senegal, però també reclama els drets del seu poble i intenta empoderar als joves en la preservació dels valors de la seva cultura i tradició.