L’estiu 2021, el camp municipal del Vic va acollir per primer cop el Torneig de les nacions, un torneig organitzat per persones de diferents nacionalitats de la ciutat que ja feia anys que es feia però que tenia lloc en els camps de sorra adjacents.

La competició que va comptar amb 13 equips de diferents nacionalitats, com ara Ghana, Senegal, Nigèria i Marroc entre d’altres va estar acompanyat en tot moment per Projektami, amb l’objectiu d’impulsar l’esport com a eina de transformació social i millorar la igualtat d’oportunitats en l’àmbit esportiu. I que en aquest cas va permetre millorar les condicions de joc i posar en valor tots aquells elements claus per a posar en pràctica l’educació per a la justícia global a la ciutat.

D’aquesta manera, el torneig va poder assentar les bases per consolidar un torneig més equitatiu i amb igualtat de condicions que la vegada fes front als reptes globals actuals, fomentant el treball per l’eradicació d’estereotips i perjudicis i la jerarquització de les relacions socials. A més, durant els dies que va durat el torneig també s’hi varen treballar aspectes d’educació per a la justícia global i la promoció dels objectius de desenvolupament sostenible, mitjançant la realització de tallers per a la bona gestió dels residus, la promoció del consum responsable i la reducció de les desigualtats.

El torneig de les nacions i Projektami es va poder portar a terme gràcies a la col·laboració de diferents entitats esportives i de cooperació internacional com ara l’Associació Alkaria, Kaliu Nepal i la Fundació UE Vic, així com també va comptar amb el suport del departament d’Esports i de Cooperació de l’Ajuntament de Vic.

La final del torneig, que es va celebrar el passat dissabte 7 d’agost, va acabar essent una festa multicultural que va estar marcada per un gran esperit esportiu i cooperatiu, ja que l’ambient de convivència i cohesió entre les diferents nacionalitats que es respirava al camp i a les grades varen posar en evidència la gran riquesa cultural de la ciutat. Fins i tot el cantautor Fafadi, un gran referent de la zona de la Casamance, al Senegal, va voler ser present al camp del Vic, per acompanyar el torneig i donar a conèixer la cultura africana a través de les seves cançons.